Tijdens “8 uur overwerken voor het goede doel” gaan teams van creatieven, onder begeleiding van een coach, aan de slag voor verschillende goede doelen.

Werk jij bij een non-profit organisatie die wel een creatieve boost kan gebruiken? Dan zoeken wij jou!

Wij zoeken goede doelen die een vraagstuk hebben liggen dat een team van creatieven binnen 8 uur kan oplossen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een huisstijl, een communicatieplan, een website, een actie-campagne, een adviesrapport, een nieuw stukje dienstverlening of een nieuw concept.

Wij staan open voor alle vraagstukken vanuit de non-profit organisaties die voldoen aan de volgende eis: er moet een concreet doel zijn dat binnen 8 uur bereikt kan worden.

Aan het einde van de avond presenteren de teams het resultaat aan elkaar en aan het goede doel.

Financiering

‘8 uur overwerken voor het goede doel’ wordt zonder geld georganiseerd. Dit betekent dat de goede doelen niet hoeven te betalen. Er zitten wel twee voorwaarden aan verbonden:

  • Er is minimaal één vertegenwoordiger van de non-profit aanwezig op de avond zelf, die tevens de hele nacht aanwezig is.

  • Er is een duidelijke probleemstelling, die binnen de beschikbare tijd uitgevoerd kan worden.

Selectie

Er is ruimte voor een beperkt aantal goede doelen. Dit heeft uiteraard te maken met de beperking in aantal vrijwillige creatieven alsmede de locatie. Daarom maken wij een selectie uit de aanmeldingen.

De selectie zal plaatsvinden op:

  • Het soort opdracht. Hierbij wordt vooral gekeken naar de uitvoerbaarheid van de opdracht voor de teams en de (creatieve) uitdaging die erin ligt.

  • De regio. Goede doelen die gevestigd zijn in Utrecht en omstreken (het werk hoeft niet plaats te vinden in de regio) hebben de voorkeur. Op www.achtuuroverwerken.nl vind je andere steden die meedoen mocht je een ‘8 uur overwerken’ dichterbij zoeken.

  • Het doel van de non-profit. Het streven is dat er enige diversiteit in goede doelen is. Non-profits met als doel bevordering van een politiek wereldbeeld of religieuze denkwijze zijn op voorhand uitgesloten.

Wat kan je van ons verwachten?

Ons doel is om goede doelen te helpen. Wat kan je zoal van ons verwachten als jij je aanmeldt?

  • Wij helpen je de vraagstelling helder en concreet te krijgen. Het formuleren van een duidelijk en in 8 uur oplosbaar probleem is niet altijd even eenvoudig. Wij helpen je hiermee, zodat de creatieven optimaal voor je aan de slag kunnen.

  • De aanwezigheid gedurende de hele avond en nacht van minimaal 1 medewerker van de non-profit is vereist. Uiteraard zorgen wij voor eten, drinken en een programma gedurende een deel van deze avond.

  • Een creatieve oplossing voor je vraagstelling waar je zelf nooit aan gedacht had en waarschijnlijk geen bureau ooit op gekomen was. Elk jaar staan ook wij weer versteld van de creativiteit van de oplossingen waarmee de teams komen.

Meedoen?

Heeft het goede doel waar je voor werkt een serieus en complex probleem op communicatie gebied of hebben jullie gewoonweg behoefte aan een creatieve impuls? Vul dan het aanmeldformulier in. Heb je eerst nog meer vragen, neem dan contact op Bas van Ginkel op bas@ditiserg.nl

Helaas in de inschrijving voor 2018 is nog niet geopend.