8 uur overwerken voor het goede doel” is een jaarlijks internationaal event dat op verschillende locaties wereldwijd wordt gehouden. In acht uur tijd werken teams – die bestaan uit ongeveer vijf creatief professionals en een coach – elk aan een hulpvraag voor een goed doel. De teams bedenken o.a. huisstijl, communicatieplannen, website, reclamecampagnes, adviesrapporten, concepten en aan andere direct toepasbare producten of concepten.

Het mes snijdt aan twee kanten

Goede doelen krijgen mooie ontwerpen en goede, frisse ideeën. Creatief professionals kunnen de producten toevoegen aan hun portfolio én leveren een belangrijke bijdrage aan de maatschappij. Daarnaast doet iedereen waardevolle contacten op en is het evenement een unieke manier om je netwerk te vergroten.

Ook internationaal!

In 2004 vond de eerste editie plaats in Groningen, maar inmiddels wordt “8 uur overwerken voor het goede doel” over heel de wereld georganiseerd. De afgelopen jaren werd het evenement gehouden in steden, zoals: New York, Amsterdam, San Fransisco en Sydney, Berlijn, Istanbul, Rio de Janeiro en meer. Op de internationale site 8-i.org, kan je een overzicht vinden van alle steden waarvan bekend is dat zij hebben mee gedaan.